دوره 5، شماره 1 - ( 1-1393 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 27-38 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pourebrahimi M, Roosta H R, Hamidpour M. Interactive effect of sodium bicarbonate and different Fe sources on micronutrients concentration in bell pepper plants. ejgcst. 2014; 5 (1) :27-38
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-342-fa.html
پورابراهیمی محمد، روستا حمیدرضا، حمیدپور محسن. اثر متقابل بی‏کربنات سدیم و منابع مختلف آهن بر غلظت عناصر کم‌مصرف در گیاه فلفل دلمه‌ای. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1393; 5 (1) :27-38

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-342-fa.html


استاديار دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان
چکیده:   (11511 مشاهده)
برای بررسی اثر منابع مختلف آهن بر غلظت عناصر کم‌مصرف، به‌ویژه آهن، در گیاه فلفل دلمه‌ای (Capsicum annuum L.) رقم کالیفرنیا واندر، در شرایط قلیایی در سیستم هیدروپونیک، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل و در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی شامل دو فاکتور بی‏کربنات سدیم در سه سطح (صفر، 10 و 15 میلی‌مولار) و چهار نوع کود آهن FeSO4)،Fe-EDTA ، Fe-DTPA و Fe-EDDHA) همگی در غلظت 10 میکرومولار و با سه تکرار اجرا شد. طبق نتایج به‌دست آمده، بی‏کربنات سدیم باعث کاهش میزان آهن، منگنز، روی و مس و افزایش میزان سدیم شد. با افزایش غلظت بی‏کربنات سدیم، بر خلاف کاهش رشد و کلروز شدیدی که گیاهان در تیمار سولفات آهن نشان دادند، میزان آهن در این تیمار در غلظت‌های 10 و 15 میلی-مولار بی‏کربنات سدیم در مقایسه با تیمارهای کی‌لیت آهن تفاوت معنی‌داری نداشت و حتی در مواردی بیشتر هم بود. در حضور بی‏کربنات و در تیمار سولفات آهن، غلظت عناصر منگنز، روی و مس گیاه بیشتر از کی‌لیت‌ها بود که احتمالاً به‌علت کاهش رقابت آهن با این عناصر در تیمار سولفات آهن بوده است. بنابراین، اگرچه استفاده از کی‌لیت‌های آهن و به‌ویژه Fe-EDDHA برای تأمین آهن در شرایط قلیایی توصیه می‌شود، ولی غلظت‌های زیاد آن ممکن است باعث کمبود عناصر منگنز، روی و مس در گیاه شود.
متن کامل [PDF 186 kb]   (1240 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه گیاه
دریافت: ۱۳۹۱/۵/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۲/۵/۲ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۲/۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق