دوره 3، شماره 1 - ( 3-1391 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 63-72 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hassanpur Asil M, Mortazavi S, Hatam Zadeh A, Ghasem Nezhad M. Effects of gibberellic acid and calcium on reducing growth period of iris (Iris holandica var. Blue Magic) in greenhouse and extension of its cut flower life. ejgcst. 2012; 3 (1) :63-72
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-315-fa.html
حسن‌پور اصیل معظم، مرتضوی سید هاشم، حاتم زاده عبدالله، قاسم نژاد محمود. تأثیر اسید جیبرلیک و کلسیم در کاهش دوره رشد زنبق (‘Blue Magic’ var. Iris hollandica) در گلخانه و افزایش ماندگاری گل شاخه بریدنی آن . مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1391; 3 (1) :63-72

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-315-fa.html


گروه علوم باغباني، دانشكده علوم كشاورزي، دانشگاه گيلان، رشت
چکیده:   (10278 مشاهده)
برای کوتاه کردن دوره رشد زنبق رقم بلو ماژیک در گلخانه و افزایش ماندگاری گل‌های شاخه بریده آن، آزمایشی به صورت فاکتوریل با طرح پایه کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلخانه شیشه‌ای دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان انجام شد. تیمارها شامل اسید جیبرلیک در سه سطح (صفر، 300 و 600 میلی‌گرم در لیتر) و نیترات کلسیم در سه سطح (صفر، 5 و 10 میلی‌مول) بودند. فاکتورهای اندازه‌گیری شده عبارت‌اند از زمان جوانه زنی، زمان ظهور گل، میزان کلسیم شاخساره، میزان آنتوسیانین گلبرگ‌ها و ماندگاری گل شاخه بریدنی زنبق. نتایج این پژوهش نشان داد که تیمار اسید جیبرلیک اثر معنی‌داری برکاهش زمان جوانه زنی پیازها داشت. هم‌چنین زمان ظاهر شدن گل‌ها تسریع شد و باعث افزایش کلسیم شاخساره گردید. میزان آنتوسیانین گلبرگ‌ها و میزان کلروفیل برگ‌ها نیز با تیمار اسید جیبرلیک افزایش یافت. تیمار کلسیم نیز اثر معنی‌داری بر افزایش میزان کلسیم شاخساره و آنتوسیانین گلبرگ‌ها داشت. در نهایت، اثر متقابل اسید جیبرلیک و کلسیم بر ماندگاری گل شاخه بریدنی زنبق معنی‌دار بود.
متن کامل [PDF 274 kb]   (3075 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری
دریافت: ۱۳۹۱/۳/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق