دوره 2، شماره 4 - ( 12-1390 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 71-81 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ganjehi B, Golchin A. The effect of different levels of N, K and Mg on yield and growth indices of strawberry in hydroponic culture. ejgcst. 2012; 2 (4) :71-81
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-280-fa.html
گنجه‌ای بهناز، گلچین احمد. تأثیر سطوح مختلف نیتروژن، پتاسیم و منیزیم بر عملکرد و شاخص‌های رشد گیاه توت‌فرنگی در محیط کشت هیدروپونیک. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1390; 2 (4) :71-81

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-280-fa.html


دانشجوی کارشناسی ارشد گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ابهر
چکیده:   (13501 مشاهده)
به منظور مطالعه تأثیر نیتروژن، پتاسیم و منیزیم بر عملکرد و شاخص‌های رشد گیاه توت‌فرنگی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. تیمارها شامل سه سطح نیتروژن (110، 220 و 330 میلی‌گرم در لیتر)، سه سطح پتاسیم (120، 240 و 360 میلی‌گرم در لیتر) و سه سطح منیزیم (12، 24 و 48 میلی‌گرم در لیتر) بودند که در محیط کشت هیدروپونیک روی گیاه توت‌فرنگی رقم گاویتا اعمال گردیدند. عملکرد، تعداد میوه، وزن تر و خشک اندام هوایی و وزن تر و خشک ریشه توت‌فرنگی در هر تیمار اندازه‌گیری گردید. نتایج آنالیز واریانس نشان داد که نیتروژن تأثیر معنی‌داری بر عملکرد و شاخص‌های رشد توت‌فرنگی دارد. با افزایش مقدار نیتروژن، عملکرد میوه کاهش یافت، به طوری که بیشترین مقدار عملکرد از سطح 110 میلی‌گرم در لیتر نیتروژن به‌دست آمد. سطوح پتاسیم بر عملکرد و شاخص‌های مورد مطالعه، بجز تعداد میوه، تأثیر معنی‌داری داشت و با افزایش مقدار پتاسیم، عملکرد میوه کاهش یافت. بیشترین مقدار عملکرد میوه از مصرف 120 میلی‌گرم در لیتر پتاسیم به‌دست آمد. سطوح منیزیم تأثیر معنی‌داری بر عملکرد میوه و وزن تر و خشک اندام هوایی داشت، به‌طوری‌که بیشترین عملکرد از مصرف 24 میلی‌گرم در لیتر منیزیم به‌دست آمد. تمامی آثار متقابل بر عملکرد و شاخص‌های رشد توت‌فرنگی معنی‌دار بود و بیشترین عملکرد از مصرف توأم 110 میلی‌گرم در لیتر نیتروژن، 120 میلی‌گرم در لیتر پتاسیم و 24 میلی‌گرم در لیتر منیزیم محلول غذایی به‌دست آمد. به طور کلی، این سطوح برای به‌دست آوردن حداکثر عملکرد توت‌فرنگی در محیط‌های هیدروپونیک توصیه می‌گردند.
متن کامل [PDF 314 kb]   (2720 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه گیاه
دریافت: ۱۳۹۰/۱۲/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف