دوره 2، شماره 4 - ( 12-1390 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 1-10 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shams S, Nazemosadat S, Kamgar Haghighi A, Zand Parsa S. Effect of carbon dioxide concentration and irrigation level on evapotranspiration and yield of red bean . ejgcst. 2012; 2 (4) :1-10
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-274-fa.html
شمس شیده، ناظم‌السادات سیدمحمدجعفر، کامگار حقیقی علی اکبر، زند پارسا شاهرخ. بررسی اثر غلظت دی‌اکسید کربن و میزان آبیاری بر تبخیر- تعرق و عملکرد گیاه لوبیا قرمز. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1390; 2 (4) :1-10

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-274-fa.html


دانشجوی دکتری هواشناسی کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (10132 مشاهده)
افزایش غلظت دی‌اکسید کربن (CO2) اتمسفری اثر مستقیمی بر فعالیت‌های گیاهی دارد. به منظور بررسی اثر افزایش غلظت CO2، آزمایشی در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز صورت پذیرفت. در این تحقیق، به بررسی آثار افزایش غلظت دی‌اکسید کربن از 350 به 750 میلی‌گرم بر لیتر بر رشد و عملکرد گیاه لوبیا قرمز (Phaseolus vulgaris) (رقم ناز) تحت چهار تیمار آبیاری (FC2/1، FC، FC8/0 و FC6/0) پرداخته شد. به منظور کنترل غلظت CO2، با آغاز دوره 4 برگی گیاهان، گلدان‌ها به محفظه‌هایی چوبی با پوشش پلاستیک منتقل گردیدند. نتایج حاصل به طور متوسط نشانگر 15% کاهش تبخیر- تعرق در اثر افزایش غلظت CO2 در کلیه تیمارها بود. هم‌چنین نتایج نشان دهنده اثر افزایشی غلظت CO2 بر رشد و عملکرد گیاه لوبیا می‌باشد. کاهش میزان آب آبیاری به حد FC6/0 باعث گردید افزایش غلظت CO2 اثر معنی‌داری (در سطح 5%) بر رشد و عملکرد لوبیا نداشته باشد. تعداد دانه‌های موجود در هر بوته تحت آبیاری‌های FC و FC8/0 در اثر افزایش غلظت CO2 به ترتیب به اندازه 13 و 11 درصد افزایش پیدا کرد. علاوه بر آن، افزایش غلظت CO2 باعث افزایش 20 درصدی عملکرد دانه گردید. وزن کل ماده خشک نیز به طور متوسط 15% در اثر بالا رفتن غلظت CO2 افزایش یافت. نتیجه‌گیری کلی تحقیق این بود که افزایش غلظت CO2 اثر معنی‌داری بر افزایش محصول به‌دست آمده و کاهش تبخیر- تعرق گیاه لوبیا قرمز دارد.
متن کامل [PDF 249 kb]   (2054 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه گیاه
دریافت: ۱۳۹۰/۱۲/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف