دوره 2، شماره 3 - ( 9-1390 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 9-18 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Roosta K, Abadikhah M, Bakhshi M R. Economic assessment of greenhouse-cucumber production units in Birjand Township. ejgcst. 2011; 2 (3) :9-18
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-234-fa.html
روستا کورش، آبادی‌خواه مطهره، بخشی محمدرضا. ارزیابی اقتصادی واحد‌های تولیدی خیار گلخانه‌ای در شهرستان بیرجند. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1390; 2 (3) :9-18

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-234-fa.html


استاديار گروه ترويج و آموزش کشاورزی دانشگاه آزاد بيرجند
چکیده:   (12037 مشاهده)
چکیده هدف مطالعه حاضر، ارزیابی اقتصادی واحدهای تولیدی خیار گلخانه‌ای در شهرستان بیرجند و بررسی عوامل مؤثر برآن می‌باشد. جامعه آماری پژوهش را کلیه گلخانه‌داران تولید کننده خیار گلخانه‌ای در سطح شهرستان بیرجند (50 واحد) تشکیل داده‌اند که به روش سرشماری مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. برای ارزیابی اقتصادی واحد‌های تولیدی از شاخص درآمد کل به هزینه کل (TR/TC) و تحلیل تبعیضی بهره گرفته شده است. بر اساس شاخص TR/TC و تحلیل خوشه‌ای به روش K- میانگین، جامعه مورد نظر به دو گروه موفق و کمتر موفق تقسیم شد. به‌طوری‌که واحدهایی که شاخص TR/TC آنها بیشتر از 49/1 بود در گروه موفق و واحدهایی که دارای نسبت TR/TC کمتر از 49/1 بودند در گروه کمتر موفق قرار گرفته‌اند. پس از تفکیک گروه‌ها، با استفاده از تحلیل تبعیضی، متغیرهای متمایز کننده گروه‌ها تعیین شدند. نتایج به دست آمده از تحلیل تبعیضی نشان داد که مهمترین متغیرهایی که بر میزان سودآوری واحد‌های تولید گلخانه‌ای در شهرستان بیرجند تأثیرگذار بوده و سبب تمایز دو گروه موفق و کمتر موفق شده‌اند عبارتند از میزان مصرف کودهای میکرو، مساحت گلخانه، تعداد دفعات آبیاری، میزان کود حیوانی مصرفی، استفاده از فیلم‌های آموزشی– ترویجی و بازدید از فعالیت‌های گلخانه‌داران دیگر.
متن کامل [PDF 253 kb]   (3862 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه گیاه
دریافت: ۱۳۹۰/۹/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق