دوره 2، شماره 1 - ( 1-1390 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 1-11 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

صفرنژاد عباس، محمددوست شیری علیرضا، حمیدی حسن. بررسی تحمل به‌شوری در مرحله رشد گیاهچه‌ای گیاه دارویی کندل (Dorema ammoniacum). مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1390; 2 (1) :1-11

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-174-fa.html


دانشيار مرکز تحقيقات کشاورزی و منابع طبيعی خراسان رضوی، مشهد
چکیده:   (16551 مشاهده)
چکیده کندل (Dorema ammoniacum) از جمله گیاهان دارویی است که به‌دلیل داشتن ترکیبات شیمیایی مختلف، در درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود. برای مطالعه تحمل به شوری این گیاه، گیاهچه‌های کندل در شرایط کشت هیدروپونیک تحت تیمار‌های مختلف شوری قرار داده شدند. بذرها پس از ضد‌عفونی در پتری‌دیش کشت داده و سپس برای جوانه‌زنی تحت شرایط سرمای مرطوب 4 تا5 درجه سلسیوس به‌مدت 27 روز قرار داده شدند. بذرهای جوانه‌زده به لیوان‌های حاوی محلول غذایی منتقل و پس از طی یک هفته رشد، گیاهچه‌ها به محیط کشت هیدروپونیک تحت شرایط تنش شوری (NaCl) منتقل شدند. آزمایش در قالب طرح کامل تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار انجام گرفت. تمامی گیاهان تحت تنش پس از اندازه‌گیری طول ساقه و ریشه، وزن تر و خشک آنها سنجیده شد. هم‌چنین درصد و سرعت جوانه زنی، میزان عناصر سدیم، پتاسیم و کلسیم بعد از 15 روز و میزان پرولین ساقه و ریشه آنها در 4 مرحله زمانی (بعد از 1، 5، 10 و 15 روز) محاسبه گردید. نتایج نشان داد که جوانه‌زنی کندل پس از 27 روز در دمای 4 تا 5 درجه سلسیوس آغاز و پس از 4 هفته درصد جوانه‌زنی 94/37 و سرعت جوانه‌زنی 613/0 بذر در روز بود. گیاه کندل تا غلظت 200 میلی‌مول کلرید ‌سدیم تحمل نشان داد. گیاهچه‌های کندل تحت تیمار شوری تفاوت معنی‌داری در شاخص‌های طول ساقه و ریشه، وزن تر و خشک ساقه و ریشه، میزان عناصر و تجمع پرولین نسبت به‌ همدیگر و شاهد نشان دادند.
متن کامل [PDF 409 kb]   (2434 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۰/۵/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف