دوره 8، شماره 2 - ( 5-1396 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 39-48 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bozorgpour F, Asadi-Gharneh H A. Evaluation of biochemical properties and mineral elements of five strawberry cultivars in soilless culture system. ejgcst. 2017; 8 (2) :39-48
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1316-fa.html
بزرگپور فاطمه، اسدی قارنه حسینعلی. ارزیابی ویژگی‌های بیوشیمیایی و عناصر معدنی پنج رقم توت‫فرنگی در سیستم کشت بدون خاک . مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1396; 8 (2) :39-48

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1316-fa.html


گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)
چکیده:   (151 مشاهده)
این پژوهش به‌منظور بررسی برخی ویژگی‌های بیوشیمیایی و عناصر معدنی پنج رقم توتفرنگی تجاری موجود در ایران انجام شد. گیاهان دختری ارقام سلوا، کویین ‌الیزا، پاروس، آروماس و کردستان در آذرماه سال 1393 در گلخانه و شرایط بدون خاک کشت شدند. میوه‌های ارقام مذکور در مرحله بلوغ تجاری برداشت و برخی از صفات بیوشیمیایی و عناصر معدنی میوه آن‌ها اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که بین ارقام مورد مطالعه از نظر تمام صفات مورد بررسی اختلاف معنی‌داری وجود داشت. بیشترین مقدار مواد جامد محلول (16/9 درجه بریکس) و اسید قابل تیتراسیون (04/1 درصد) در ارقام پاروس و کویین الیزا مشاهده شد. ارقام آروماس و کویین الیزا به‌ترتیب دارای بیشترین مقدار ویتامین ث (96/81 میلی‌گرم در 100 گرم وزن تر) و هدایت الکتریکی (94/4 دسی‌زیمنس بر متر) بودند. بیشترین مقدار اسیدیته و شاخص طعم نیز در رقم کردستان مشاهده شد. رقم کویین الیزا دارای بیشترین غلظت پتاسیم، منیزیم و آهن و رقم پاروس دارای بیشترین مقدار فسفر بودند. بیشترین مقدار کلسیم و منگنز نیز در رقم کردستان اندازه‌گیری شد. با وجودی‌که نمی‌توان رقمی را معرفی کرد که شامل مقادیر زیادی از همه ترکیبات بیوشیمیایی و عناصر معدنی باشد، ولی بر اساس نتایج این پژوهش، می‌توان رقم کردستان را از نظر شاخص طعم و عناصر کلسیم، منیزیم و منگنز و رقم کویین الیزا را از نظر اسید قابل تیتراسیون و محتوای آهن، منیزیم و پتاسیم، ارقام برتر معرفی کرد.
واژه‌های کلیدی: توت‫فرنگی، صفات کیفی، هیدروپونیک
متن کامل [PDF 182 kb]   (57 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گیاهان زینتی و دارویی
دریافت: ۱۳۹۶/۵/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۶/۵/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۶/۵/۲۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق