دوره 7، شماره 4 - ( 11-1395 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 51-59 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.7.4.51

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Roosta H, Safarizadeh M, Hamidpour M. Effect of humic acid contained nano-fertile fertilizer spray on concentration of some nutrient elements in two lettuce cultivars in hydroponic system. ejgcst. 2017; 7 (4) :51-59
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1260-fa.html
روستا حمیدرضا، صفری‌زاده مجتبی، حمیدپور و محسن. اثر محلول‌پاشی کود نانوفرتایل حاوی اسید هومیک بر غلظت برخی عناصر غذایی در دو رقم کاهو در سیستم هیدروپونیک. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1395; 7 (4) :51-59

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1260-fa.html


گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان
چکیده:   (584 مشاهده)

به منظور بررسی اثر کاربرد برگی کود نانوفرتایل حاوی اسید هومیک بر جذب عناصر غذایی در دو رقم کاهو در سیستم لایه نازک محلول غذایی (NFT)، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با چهار تکرار و دو فاکتور کود نانوفرتایل (صفر، 500 و 1000 میلی‌گرم بر لیتر) و رقم (گریت لیک و سوپر سالاد) انجام شد. در این آزمایش، عناصر پتاسیم، فسفر، کلسیم، منیزیم، آهن، روی، منگنز و مس در اندام هوایی و ریشه گیاه اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که محلول‌پاشی غلظت 1000 میلی‌گرم بر لیتر کود نانوفرتایل باعث افزایش غلظت این عناصر در اندام هوایی و ریشه کاهو شد. اما تیمار 500 میلی‌گرم بر لیتر کود نانوفرتایل فقط روی، پتاسیم و منیزیم اندام هوایی و روی، پتاسیم و کلسیم ریشه را نسبت به شاهد افزایش داد. همچنین، غلظت روی در اندام هوایی و کلسیم، آهن، منگنز، روی و مس در ریشه رقم گریت لیک نسبت به رقم سوپر سالاد بیشتر بود. بر طبق نتایج این آزمایش، غلظت 1000 میلی‌گرم بر لیتر از این کود که دارای 75% مواد هومیک است می‌تواند آثار مثبتی بر بهبود جذب عناصر غذایی در گیاهان تیمار شده داشته باشد.

متن کامل [PDF 179 kb]   (245 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: گیاهان زینتی و دارویی
دریافت: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق