دوره 7، شماره 3 - ( 9-1395 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 193-203 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.7.27.193

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jahangiri A, Kiani S, Hosseinpour A R. Effects of foliar application of different sources and rates of calcium on fruit blossom-end rot of bell pepper (Capsicum annuum L.). ejgcst. 2016; 7 (3) :193-203
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1227-fa.html
جهانگیری آیگین، کیانی شهرام، حسین‌پور علیرضا. تأثیر محلول‌پاشی منابع و مقادیر مختلف کلسیم بر پوسیدگی انتهای گُلگاه میوه فلفل دلمه (Capsicum annuum L.). مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1395; 7 (3) :193-203

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1227-fa.html


گروه خاک‌شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
چکیده:   (734 مشاهده)

پوسیدگی انتهای گُلگاه یکی از ناهنجاری­های فیزیولوژیک مرتبط با کمبود کلسیم در میوه است که منجر به کاهش عملکرد و کیفیت میوه فلفل دلمه می­شود. بروز این عارضه در گلخانه­های تولید فلفل دلمه در شهرستان شهرضا همه ساله خسارت زیادی را به پرورش دهندگان این محصول وارد می­کند. این پژوهش به­منظور بررسی تأثیر محلول­پاشی منابع و مقادیر مختلف کلسیم بر غلظت عناصر غذایی و پوسیدگی انتهای گلگاه میوه فلفل دلمه در سال 1392 در یک گلخانه در شهرستان شهرضا انجام شد. این آزمایش به­صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه عامل نوع کود کلسیم، غلظت کلسیم و رقم فلفل دلمه و در سه تکرار انجام شد. نوع کود کلسیم شامل کلرید کلسیم (CaCl2.2H2O) و نانوکلات کلسیم بود که هر کدام در سه غلظت کلسیم صفر (محلول­پاشی با آب مقطر)، 9/0 و 8/1 گرم بر لیتر محلول­پاشی شدند. عامل نوع رقم نیز شامل اینسپریشن (قرمز)، آرنکیا (نارنجی) و تورنتو (زرد) بود. نتایج نشان داد که محلول­پاشی کلرید کلسیم منجر به کاهش معنی­دار پوسیدگی انتهای گلگاه میوه فلفل دلمه در مقایسه با تیمار شاهد شد. در این تیمار، ظهور پوسیدگی انتهای گلگاه میوه 3/30 تا 9/44 درصد در مقایسه با 5/65 درصد تیمار شاهد بود. همچنین، شدت پوسیدگی انتهای گلگاه میوه 3/1 تا 6/1 در مقایسه با 1/2 تیمار شاهد بود. دلیل این مسئله افزایش غلظت کلسیم و کاهش نسبت­های N/Ca، K/Ca و Mg/Ca در میوه بود. در حالی که محلول­پاشی کلسیم به شکل نانوکلات کلسیم بر ظهور و شدت این عارضه بی­تأثیر بود. بر اساس نتایج این پژوهش، محلول­پاشی مستقیم میوه­­ها با کلسیم (غلظت 8/1 گرم بر لیتر) از منبع کلرید کلسیم به منظور کاهش پوسیدگی انتهای گلگاه میوه فلفل دلمه در شرایط مشابه این تحقیق قابل توصیه است.

متن کامل [PDF 301 kb]   (517 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: گیاهان زینتی و دارویی
دریافت: ۱۳۹۵/۹/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۵/۹/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۵/۹/۱۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق