دوره 7، شماره 3 - ( 9-1395 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 181-192 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.7.27.181

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Padash A, Ghanbari A, Asgharipour M R. Interaction effects of lead and salicylic acid on some quantitative and qualitative growth parameters and antioxidant enzymes of basil. ejgcst. 2016; 7 (3) :181-192
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1226-fa.html
پاداش علی، قنبری احمد، اصغری پور محمد رضا. اثر متقابل سرب و اسید سالیسیلیک بر برخی پارامترهای رشد کمی و کیفی و آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی ریحان. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1395; 7 (3) :181-192

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1226-fa.html


گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
چکیده:   (735 مشاهده)

امروزه، به منظور کاهش اثرهای منفی ناشی از تنش‌های مختلف، کاربرد ترکیبات فنلی و تنظیم‌کننده­های رشد مانند اسید سالیسیلیک مطرح شده است. در این پژوهش گلخانه‌ای که در سال 1392 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی اجرا شد، گیاهان ریحان (Ocimum basilicum)، رقم کشکنی لولو، که در چهار سطح سرب ]صفر (شاهد)، 100، 200 و 300 میلی‌گرم در کیلوگرم خاک[ همراه با سه سطح محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک (صفر (شاهد)، 50 و 100 میلی‌لیتر در لیتر) در سه تکرار کاشته شده بودند، مقایسه شدند. نتایج نشان داد که افزودن سرب به طور معنی‌داری سطح برگ، تعداد برگ، ارتفاع بوته، فلورسانس و شاخص کلروفیل گیاه را کاهش و پرولین، کربوهیدرات‌های محلول و آنزیم‌های گایاکول و آسکوربات پراکسیداز را افزایش داد. محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک نیز بر تمام صفات تأثیر معنی­داری (01/0P) داشت. غلظت 100 میلی‌لیتر در لیتر اسید سالیسیلیک در سطح چهارم سرب (300 میلی‌گرم در کیلوگرم خاک) سبب کاهش به ترتیب 6/78، 8/73 و 3/24 درصدی میزان فعالیت آنزیم‌های گایاکول، آسکوربات پراکسیداز و کربوهیدرات‌های محلول، در مقایسه با شاهد، شد. در این بررسی، اثر متقابل بین اسید سالیسیلیک و سرب بر سطح برگ، ارتفاع بوته، میزان کلروفیل برگ، فلورسانس، پرولین، قندهای محلول و آنزیم‌های گایاکول و آسکوربات پراکسیداز معنی‌دار بود، به­طور کلی، نتایج آزمایش نشان داد که اسید سالیسیلیک نقش تعدیل‌کننده و کاهنده اثرهای منفی سمیت سرب را بر این ویژگی­های گیاه ریحان دارا بود.

متن کامل [PDF 343 kb]   (342 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: گیاهان زینتی و دارویی
دریافت: ۱۳۹۵/۹/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۵/۹/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۵/۹/۱۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق