دوره 7، شماره 3 - ( 9-1395 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 77-87 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.7.27.77

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Raghami M, Estaji A, Bagheri V, Aryakia E. Effect of salinity stress and salicylic acid on some morphophysiological characteristics of eggplant (Solanum melongena var. Taki) in soilless culture. ejgcst. 2016; 7 (3) :77-87
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1218-fa.html
رقامی محمود، استاجی احمد، باقری واحد، آریاکیا الیاس. تأثیر تنش شوری و اسید سالیسیلیک بر برخی ویژگی‌های مورفوفیزیولوژیک گیاه بادمجان (Solanum melongena var. Taki) در سیستم کشت بدون خاک . مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1395; 7 (3) :77-87

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1218-fa.html


گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان
چکیده:   (812 مشاهده)

شوری، مسئله بسیار جدی برای توسعه کشاورزی، به­ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک، به­شمار می­رود. از طرف دیگر، مزایای متعدد کشت بدون خاک در این مناطق سبب گسترش استفاده از این سیستم­ها شده است. در این پژوهش، به منظور بررسی اثر سالیسیلیک اسید و تنش شوری بر خصوصیات رویشی و فیزیولوژیک بادمجان، آزمایشی به صورت فاکتوریل با دو فاکتور شامل اسید سالیسیلیک در سه سطح (صفر، 50 و 100 میلی­گرم در لیتر) و تنش شوری در سه سطح (صفر، 75 و 150 میلی­مولار کلرید سدیم) با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که اثرهای ساده و متقابل سطوح مختلف شوری و اسید سالیسیلیک، به­جز قطر شاخه، کلروفیل b و میزان عنصر کلسیم، بر شاخص­های رویشی، رنگدانه­های فتوسنتزی، قندهای محلول، پرولین و عناصر معدنی معنی­دار شد. با افزایش سطح شوری، شاخص­های ارتفاع، تعداد برگ، سطح برگ، وزن تر و خشک شاخساره، وزن تر و خشک ریشه، رنگدانه­های فتوسنتزی شامل کلروفیل a، کلروفیل b و کاروتنوئید، قندهای محلول و میزان عنصر پتاسیم کاهش یافت؛ کاربرد اسید سالیسیلیک، شاخص­های مذکور را بهبود بخشید. ولی مقدار غلظت عناصر سدیم و کلر تحت شرایط تنش شوری افزایش یافت و کاربرد اسید سالیسیلیک تا حدودی این شرایط را بهبود بخشید. همچنین، مقدار پرولین با افزایش سطح شوری و کاربرد اسید سالیسیلیک افزایش یافت. بر اساس نتایج به دست آمده و با توجه به افزایش املاح در آب آبیاری گلخانه­ها، با کاربرد اسید سالیسیلیک می­توان رشد گیاه را در شرایط شوری بهبود بخشید.

متن کامل [PDF 574 kb]   (427 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: گیاهان زینتی و دارویی
دریافت: ۱۳۹۵/۹/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۵/۹/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۵/۹/۱۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق