دوره 7، شماره 3 - ( 9-1395 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 41-52 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.7.27.41

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi M. Study of enzymatic activity and proline change in potted mini carnation (Dianthus caryophyllus L.) flowers under ethylene stress. ejgcst. 2016; 7 (3) :41-52
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1215-fa.html
کریمی مهناز. بررسی تغییر فعالیت آنزیمی و پرولین در گل‌های گلدانی برخی ارقام میخک مینیاتوری (Dianthus caryophyllus L.) تحت تنش اتیلن. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1395; 7 (3) :41-52

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1215-fa.html


گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (741 مشاهده)

این مطالعه به منظور بررسی نقش اتیلن و تیمارهای ممانعت کننده از تولید و عمل اتیلن در ماندگاری گل­های گلدانی میخک به اجرا در آمد. بدین منظور، ابتدا گل­های گلدانی میخک با غلظت­های مختلف آمینو اُکسی استیک اسید (AOA)، بنزیل آدنین (BA) و 1- متیل سیکلوپروپان (1-MCP) تیمار شدند. سپس، تیمار اتفن (برای ایجاد تنش) به­صورت محلول­پاشی روی گل­های پیش­تیمار شده اعمال گردید. نتایج نشان داد که کمترین ماندگاری گل در ارقام سیلور پینک و لیلک ان پرپل (به­ترتیب 5 و 6 روز) مربوط به تیمار 30 میلی‌گرم در لیتر اتفن بود. بیشترین ماندگاری (50/11 روز) مربوط به رقم لیلک ان پرپل بود. تیمار 6/0 میکرولیتر در لیتر 1-MCP در هر دو رقم مورد بررسی مؤثرترین تیمار در جلوگیری از تأثیر اتفن بر کاهش ماندگاری گل­ها بود. همچنین، کمترین میزان اتیلن تولیدی و بیشترین فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانی در گل­هایی مشاهده گردید که قبل از اعمال تنش، با 6/0 میکرولیتر در لیتر 1-MCP پیش­تیمار شده بودند. بیشترین میزان تجمع پرولین مربوط به تیمار 30 میلی­گرم در لیتر اتفن و حداکثر میزان فعالیت آنزیم آلفا- آمیلاز در تیمار 30 میلی­گرم در لیتر اتفن و پیش­تیمارهای 10 و 20 میلی­گرم در لیتر BA و 50 میلی­گرم در لیتر AOA بود.

متن کامل [PDF 257 kb]   (303 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: گیاهان زینتی و دارویی
دریافت: ۱۳۹۵/۹/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۵/۹/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۵/۹/۱۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق