دوره 7، شماره 2 - ( 6-1395 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 179-192 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.7.2.179

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Morad S, Besharati H, Faizi-Asl V, Sheikhi J. Change in morphological properties of root and aerial parts of chickpea under drought stress, arbuscular mycorrhizal fungi and rhizobium treatments. ejgcst. 2016; 7 (2) :179-192
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1191-fa.html
مرادی صلاح الدین، ﺑﺸﺎﺭﺗﻲ ﺣﺴﻴﻦ، ﻓﻴﻀﻲ ﺍﺻل ﻭﻟﻲ، ﺷﻴﺨﻲ ﺟﻤﺎﻝ. دگرگونی ویژگی‌های ریخت‌شناسی ریشه و اندام هوایی نخود در تنش خشکی و تیمارهای قارچ- ریشه آربسکولار و ریزوبیوم. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1395; 7 (2) :179-192

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1191-fa.html


گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور تهران
چکیده:   (1500 مشاهده)

برای بررسی پیامد کاربرد قارچ میکوریز آربسکولار (گلوموس موسه و گلوموس اینترارادیسز) و باکتری مزوریزوبیوم سیسری در سه سطح رطوبتی ]28% (ظرفیت زراعی)، 15% (مکش 5- بار) و 9% (مکش 10- بار)[ بر ویژگی­های ریخت­شناسی ریشه و اندام هوایی نخود، یک آزمایش فاکتوریل در شرایط گلخانه­ای در خاک سترون در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. نتایج نشان داد که خشکی خاک بر شمار غلاف، شمار دانه، وزن تر و خشک ریشه و اندام هوایی، بلندی بوته، درازی و حجم ریشه پیامد چشمگیر داشت. کاربرد مزوریزوبیوم بر شمار گره­ها، شمار غلاف، شمار دانه، وزن تر و خشک ریشه و اندام‌ هوایی، بلندی بوته، درازی و حجم ریشه و کاربرد میکوریز گلوموس موسه نیز بر بلندی بوته پیامد چشمگیر داشت. برهمکنش رطوبت و میکوریز و همچنین میکوریز و ریزوبیوم بر وزن تر و خشک اندام هوایی معنی­دار شد. پیامد برهمکنش رطوبت و باکتری ریزوبیوم تنها بر شمار گره­ها معنی­دار شد. نظر کلی، بیشترین وزن تر و خشک اندام هوایی (به ترتیب 6/44 و 53/10 گرم) در تیمار مایه­زنی نخود با گلوموس موسه و ریزوبیوم در رطوبت ظرفیت زراعی به‌دست آمد و همچنین گلوموس موسه هم در تنش خشکی و هم در نبود تنش، نسبت به گلوموس اینترارادیسز، کاراتر بود.

متن کامل [PDF 256 kb]   (403 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: گیاهان زینتی و دارویی
دریافت: ۱۳۹۵/۶/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۵/۶/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۵/۶/۱۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق