دوره 7، شماره 2 - ( 6-1395 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 113-124 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.7.2.113

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salighehdar F, Safari A R, Molaahmad Nalousi A, Avestan S. The effect of different ratios of peat and perlite on quantitative and qualitative characteristics of Aloe vera grown in hydroponic system. ejgcst. 2016; 7 (2) :113-124
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1186-fa.html
سلیقه‌دار فائقه، صفری علیرضا، نالوسی ایوب ملااحمد، اوستان صابر. تأثیر نسبت‌های مختلف پیت و پرلیت بر خصوصیات کمی و کیفی آلوئه ‌ورا رقم صبر زرد در سیستم کشت هیدروپونیک. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1395; 7 (2) :113-124

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1186-fa.html


گروه زاعت، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
چکیده:   (1412 مشاهده)

آلوئه ورا یکی از معروف­ترین گیاهان زینتی است که به طور گسترده در ساخت دارو و مواد آرایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. آزمایشی با هدف بررسی اثر نسبت‌های مختلف پیت و پرلیت بر خصوصیات کمی و کیفی آلوئه ورا به صورت اسپلیت پلات در زمان در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج بستر کشت شامل پیت، پیت و پرلیت (1:3 حجمی)، پیت و پرلیت (1:1 حجمی)، پیت و پرلیت (3:1 حجمی) و پرلیت (کرت اصلی) در پنج زمان مختلف (کرت فرعی) اجرا شد. نتایج نشان داد که اضافه کردن پرلیت به محیط کشت پیت باعث افزایش میزان رشد و شاخص‌های کمی و کیفی آلوئه‌ ورا شده است. بیشترین میزان آنتی‌اکسیدان، فنل کل، آلوئین و درصد وزن خشک از گیاهان کشت شده در محیط کشت پیت و پرلیت (3:1 حجمی) به دست آمد. اما بیشترین تعداد برگ، ارتفاع گیاه، تعداد پاجوش، وزن ریشه، وزن برگ، وزن کل، وزن ژل و وزن ماده خشک برگ در گیاهان کشت شده در محیط کشت پیت و پرلیت (1:1 حجمی) مشاهده شد. طبق نتایج این تحقیق، برای افزایش شاخص‌های کمی و کیفی آلوئه ورا می‌توان محیط کشت پیت و پرلیت (1:1 حجمی و 3:1 حجمی) را توصیه کرد.

واژه‌های کلیدی: آنتی‌اکسیدان، فنل کل، آلوئین، ژل
متن کامل [PDF 1681 kb]   (410 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: گیاهان زینتی و دارویی
دریافت: ۱۳۹۵/۶/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۵/۶/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۵/۶/۱۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق