دوره 7، شماره 2 - ( 6-1395 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 59-69 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.7.2.59

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kermanizadeh B, Gholamalizadeh Ahangar A, Sabbagh S K, Sirousmehr A. Effect of arbuscular mycorrhiza fungi and organic fertilizers on yield and nutrients uptake of two wheat cultivars. ejgcst. 2016; 7 (2) :59-69
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1182-fa.html
کرمانی‌زاده بصیرا، غلامعلی‌زاده آهنگر احمد، صباغ سید کاظم، سیروس‌مهر علیرضا. تأثیر کاربرد قارچ میکوریز آربوسکولار و کودهای آلی بر عملکرد و میزان جذب عناصر غذایی دو رقم گندم. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1395; 7 (2) :59-69

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1182-fa.html


گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
چکیده:   (1698 مشاهده)

این تحقیق به منظور ارزیابی اثرهای مستقیم کودهای آلی و بیولوژیک بر عملکرد و میزان جذب عناصر غذایی دو رقم گندم بومی منطقه سیستان، به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه زابل انجام شد. فاکتور کود در 8 سطح ]ورمی‌کمپوست (F1)، ورمی‌کمپوست+ کمپوست (F2)، ورمی‌کمپوست+ میکوریز (F3)، ورمی‌کمپوست+ میکوریز+ کمپوست (F4)، کمپوست (F5)، کمپوست + میکوریز (F6)، میکوریز (F7) و نمونه شاهد (عدم کاربرد کود، F8)[ به همراه دو رقم گندم بولانی ((C1 و کراس بولانی (C2) در نظر گرفته شد. نتایج بررسی اثر متقابل تیمارها نشان داد که بیشترین عملکرد دانه (13/1 گرم در گلدان) از ترکیب تیمارهای میکوریز و کراس بولانی (F7C2) به دست آمد. برای درصد نیتروژن جذب شده توسط گندم، ترکیب­های تیماری کمپوست + میکوریز و کراس بولانی (F6C2) و ورمی‌کمپوست+ کمپوست و کراس بولانی (F2C2) مناسب­تر هستند. بیشترین درصد پروتئین (27/10 درصد) نیز از ترکیبات F6C2 و F2C2 به­دست آمد. به طور کلی، ترکیب­های کودی F6C2 و F2C2 برای رقم‌های گندم بولانی و کراس بولانی مناسب به نظر می‌رسند.

متن کامل [PDF 316 kb]   (568 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: گیاهان زینتی و دارویی
دریافت: ۱۳۹۵/۶/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۵/۶/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۵/۶/۱۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف