دوره 7، شماره 2 - ( 6-1395 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 47-58 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.7.2.47

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholami L, Yasrebi J, Karimian N A, Zarei M, Ronaghi A. Effect of zinc rates, arbuscular mycorrhiza and two types of organic matter on corn growth and micronutrients-uptake in a calcareous soil. ejgcst. 2016; 7 (2) :47-58
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1181-fa.html
غلامی لیلا، یثربی جعفر، کریمیان نجفعلی، زارعی مهدی، رونقی عبدالمجید. اثر سطوح روی، همزیستی میکوریز آربوسکولار و دو نوع ماده آلی بر رشد و جذب عناصر غذایی کم‌مصرف گیاه ذرت در یک خاک آهکی. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1395; 7 (2) :47-58

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1181-fa.html


بخش علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
چکیده:   (707 مشاهده)

به منظور مطالعه اثر سطوح روی، همزیستی میکوریز آربوسکولار و ماده آلی بر رشد و جذب عناصر غذایی کم­مصرف گیاه ذرت در یک خاک آهکی، آزمایشی گلخانه‌ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. در این آزمایش، روی در سه سطح (صفر، 5 و 10 میلی‌گرم روی در کیلوگرم خاک)، دو نوع ماده آلی (کود گوسفندی و کمپوست زباله شهری، هر یک در دو سطح صفر و 1% وزنی) و قارچ در دو سطح (بدون قارچ و مایه‌زنی با قارچ Glomus intraradices ) به خاک افزوده شدند. پس از گذشت 8 هفته، گیاهان برداشت شده و جهت انجام تجزیه شیمیایی به­کار رفتند. ریشه‌ها جهت تعیین درصد کلونیزاسیون ریشه مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج نشان داد که با افزایش سطح روی مصرفی، میزان ماده خشک، درصد کلونیزاسیون ریشه، جذب کل روی و مس افزایش، و جذب کل آهن و منگنز گیاه ذرت کاهش یافت. همزیستی قارچ میکوریز آربوسکولار با گیاه ذرت سبب افزایش ماده خشک، درصد کلونیزاسیون ریشه و جذب کل روی، آهن، منگنز و مس گردید. کاربرد هر دو نوع ماده آلی سبب افزایش میزان ماده خشک، درصد کلونیزاسیون ریشه و جذب کل روی، آهن، منگنز و مس گیاه ذرت گردید.

متن کامل [PDF 219 kb]   (380 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: گیاهان زینتی و دارویی
دریافت: ۱۳۹۵/۶/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۵/۶/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۵/۶/۱۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق