دوره 7، شماره 1 - ( 3-1395 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 121-130 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.7.1.121

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Javanmardi J, Sattar H. Evaluation of quantitative and qualitative characteristics of five greenhouse tomato cultivars in response to fertilizers containing seaweed extract and amino acids . ejgcst. 2016; 7 (1) :121-130
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1142-fa.html
جوانمردی جمال، ستار حسن. ارزیابی ویژگی‌های کمّی و کیفی پنج رقم گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای در پاسخ به کودهای حاوی عصاره جلبک دریایی و اسیدهای آمینه. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1395; 7 (1) :121-130

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1142-fa.html


بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
چکیده:   (1329 مشاهده)

مصرف بی‌رویه کودها و سموم شیمیایی در فرایند تولید محصولات، نگرانی جامعه جهانی را از نظر اثرهای آنها بر سلامتی برانگیخته است. این امر باعث شده تا حرکت‌هایی در جهت کاهش مصرف یا جایگزین نمودن مواد شیمیایی با مواد سازگار با محیط­زیست، طی فرایند تولید، انجام شود. در این راستا، آزمایشی برای بررسی اثر کودهای با منشأ بیولوژیک شامل عصاره جلبک دریایی، کودهای حاوی اسیدآمینه و مخلوط آنها، بر پنج رقم گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای شامل: Sweet million، Golden cherry، M09، EDU و Guizaدر کشت خاکی درون گلخانه انجام شد. نتایج نشان داد که به‌طور کلی، کاربرد کودهای حاوی اسیدآمینه اثرهای مثبت بیشتری را نسبت به عصاره جلبک دریایی بر میزان عملکرد گیاه گوجه‌فرنگی دارد. نوع رقم گوجه‌فرنگی نیز بر نحوه واکنش گیاه به کود مورد استفاده تأثیرگذار بود؛ به‌طوری‌که میانگین طول و قطر و وزن میوه در ارقام گوجه‌فرنگی با میوه‌های ریز (Sweet million، Golden cherry وM09) در مقایسه با گوجه‌فرنگی‌های با اندازه میوه درشت (EDU و Guiza) تحت تأثیر کاربرد کودهای حاوی اسیدآمینه و عصاره جلبک دریایی قرار نگرفته، یا بسیار کم تحت تأثیر قرار گرفتند. در اثر کاربرد کودهای حاوی اسیدآمینه، ویژگی‌های کیفی میوه (درصد اسیدیته قابل تیتراسیون، میزان مواد جامد محلول در آب و ویتامین ث) در اغلب حالات بیشترین مقادیر را به خود اختصاص دادند.

متن کامل [PDF 148 kb]   (628 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سبزیکاری و ازدیاد
دریافت: ۱۳۹۵/۳/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۳/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۵/۳/۱۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف