دوره 7، شماره 1 - ( 3-1395 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 111-120 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.7.1.111

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barzegar R, Rizi S, Khosravi M. Effect of replacement interval of nutrients solution and concentration of replenishment solution on growth of lettuce (Lactuca sativa L.) under floating culture. ejgcst. 2016; 7 (1) :111-120
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1141-fa.html
برزگر رحیم، ریزی سعید، خسروی مریم. اثر دور تعویض محلول غذایی و غلظت‌های مختلف محلول پرکننده بر رشد کاهو (Lactuca sativa L.) در سیستم کشت شناور. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1395; 7 (1) :111-120

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1141-fa.html


گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
چکیده:   (844 مشاهده)

کشت شناور کاهو، به دلیل افزایش کارایی مصرف آب و کودهای شیمیایی، در حال توسعه است. به منظور بررسی اثر زمان تعویض محلول غذایی و غلظت محلول پُرکننده بر رشد و عملکرد کاهوی باترهد، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی و در سه تکرار انجام شد. هر واحد آزمایشی، جعبه­ای پلاستیکی با ابعاد 60×40×15 سانتی‌متر (حجم 36 لیتر) بود و چهار گیاه با فاصله 20×25 سانتی‌متر روی ورق­های پلی­استر کشت شدند. محلول­های غذایی هر 3، 4 و 5 هفته یکبار تعویض شدند و برای جبران کاهش حجم آب و عناصر تخلیه شده، از محلول غذایی پرکننده ⅓ یا ⅔ غلظت استفاده شد. بوته­ها 35 روز بعد از نشا، برداشت شدند. نتایج نشان داد که در صفات وزن سر، محیط سر، تعداد برگ، وزن خشک برگ، وزن ریشه و ارتفاع و قطر ساقه اختلاف معنی‌داری بین تیمارها وجود نداشت. اثر متقابل زمان تعویض محلول غذایی × غلظت محلول پرکننده در هیچیک از پارامترهای رشد معنی‌دار نبود. وزن سر و تعداد برگ در بوته به ترتیب بین 312-256 گرم (میانگین 286 گرم) و 37-32 برگ متغیر بود. تجزیه برگ نشان داد که در همه تیمارها، غلظت عناصر پرمصرف و کم­مصرف در محدوده غلظت بهینه قرار داشت. همبستگی مثبت و معنی‌داری بین وزن سر با تعداد برگ، وزن ریشه، قطر ساقه و محیط سر مشاهده شد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که با استفاده از محلول پرکننده ⅓ غلظت و بدون تعویض محلول غذایی می­توان پرورش کاهو و عناصر محلول غذایی را به­خوبی مدیریت نمود.

متن کامل [PDF 149 kb]   (491 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سبزیکاری و ازدیاد
دریافت: ۱۳۹۵/۳/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۳/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۵/۳/۱۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف