دوره 7، شماره 1 - ( 3-1395 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 25-34 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.7.1.25

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asadi M, Zahedi M, Ehtemam M, Khoshgoftarmanesh A. Effects of nano zinc oxide on the growth and ion content of four wheat cultivars under salinity stress. ejgcst. 2016; 7 (1) :25-34
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1134-fa.html
اسدی مرضیه، زاهدی مرتضی، اهتمام محمد حسین، خوشگفتارمنش امیرحسین. تأثیر کاربرد اکسید روی به شکل نانوذرات بر رشد و محتوای یونی چهار رقم گندم تحت تنش شوری. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1395; 7 (1) :25-34

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1134-fa.html


. گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (1247 مشاهده)

به منظور بررسی تأثیر شکل معمول و نانوذرات اکسید روی بر رشد و محتوای یونی چهار رقم گندم (نیک‌نژاد، اینیا، روشن و مغان2)، در سه سطح شوری (صفر، 75  و 150 میلی‌مولار کلرید سدیم) آزمایشی گلدانی در مهر ماه 1391 در گلخانه پژوهشی دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اجرا گردید. در این آزمایش، وزن خشک اندام هوایی و ریشه و غلظت عناصر سدیم، پتاسیم و روی در اندام هوایی اندازه‏گیری شد. نتایج نشان داد که با افزایش سطح شوری، وزن خشک اندام هوایی و ریشه و غلظت عناصر پتاسیم و روی در اندام هوایی کاهش اما نسبت وزن خشک اندام هوایی به ریشه، غلظت سدیم و نسبت سدیم به پتاسیم در اندام‌هوایی افزایش یافت. غلظت روی در اندام هوایی گیاهانی که با شکل نانوذرات اکسید روی تغذیه شده بودند در مقایسه با غلظت این عنصر در گیاهانی که با شکل معمول اکسید روی تغذیه شده بودند، بیشتر بود. تغذیه گیاهان با شکل نانوذرات اکسید روی موجب کاهش معنی‌دار نسبت سدیم به پتاسیم در اندام هوایی گردید.در اثر کاربرد اکسید روی به شکل نانو، وزن خشک اندام هوایی در ارقام نیک‌نژاد و اینیا افزایش، ولی در ارقام روشن و مغان2 کاهش یافت. نتایج این آزمایش نشان داد که ارقام مختلف گندم نسبت به تغذیه شکل نانوذرات اکسید روی واکنش متفاوتی دارند.

متن کامل [PDF 336 kb]   (610 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سبزیکاری و ازدیاد
دریافت: ۱۳۹۵/۳/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۳/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۵/۳/۱۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف