دوره 7، شماره 1 - ( 3-1395 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 1-13 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.7.1.1

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mardani F, Amooaghaie R. Effect of vermicompost and its extract on emergence and the growth parameters of Plantago psyllium . ejgcst. 2016; 7 (1) :1-13
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1132-fa.html
مردانی فاطمه، عموآقایی ریحانه. اثر عصاره ورمی‌کمپوست و ورمی‌کمپوست جامد بر ظهور و پارامترهای رشد گیاه اسفرزه(Plantago psyllium). مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1395; 7 (1) :1-13

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1132-fa.html


گروه زیست شناسی، دانشگاه شهرکرد
چکیده:   (1341 مشاهده)

در این پژوهش، ابتدا آزمایشی جهت بررسی تأثیر غلظت‌های مختلف عصاره ورمی‌کمپوست (20، 40، 60، 80 و 100 درصد) روی شاخص‌های جوانه‌زنی بذر و رشد دانه‌رست اسفرزه در ظروف پتری انجام شد. در آزمایش دوم، اثر ورمی‌کمپوست جامد در چهار سطح (صفر، 25، 50 و 75 درصد حجمی) روی شاخص‌های ظهور و رشد گیاهچه در یک آزمایش گلدانی در گلخانه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش اول نشان داد که  20 و 40 درصد عصاره ورمی‌کمپوست سبب افزایش ظرفیت جوانه‌زنی، شاخص جوانه‌زنی، طول ریشه‌چه، طول ساقه‌چه و بنیه طولی اسفرزه شد و میانگین زمان ظهور و زمان رسیدن به 50% جوانه‌زنی را کاهش داد. در آزمایش دوم، تیمار با 25% ورمی‌کمپوست جامدباعث افزایش شاخص‌های ظهور گیاهچه (انرژی، نرخ، شاخص و ضریب ظهور) و بنیه وزنی‌تر گردید و میانگین زمان ظهور را کاهش داد. از طرفی، 25 و 50 درصد ورمی‌کمپوست جامد باعث افزایش معنی‌دار کلروفیل a، b، کل و کاروتنوئید گیاهچه‌های سه‌ماهه و شاخص‌های رشد گیاهچه‌های سه‌ماهه نسبت به شاهد شد. غلظت‌های زیاد ورمی‌کمپوست جامد و یا عصاره آن موجب کاهش این پارامترها گردید. از نتایج حاصل از این پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که اثر ورمی‌کمپوست بر جوانه‌زنی بذر و رشد گیاهچه اسفرزه وابسته به غلظت آن می‌باشد.

متن کامل [PDF 191 kb]   (711 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سبزیکاری و ازدیاد
دریافت: ۱۳۹۵/۳/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۳/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۵/۳/۱۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق