دوره 6، شماره 4 - ( 11-1394 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 115-128 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.6.4.115

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rasouli-Sadaghiani M, Moradi N, Hamzenejhad R. The effect of type and ratio of vermicompost on selected growth indices and nutrients content of tomato at greenhouse conditions . ejgcst. 2016; 6 (4) :115-128
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1090-fa.html
رسولی صدقیانی میرحسن، مرادی ندا، حمزه‌نژاد رقیه. تأثیر نوع و نسبت ورمی‌کمپوست بر برخی شاخص‏های رشد و غلظت عناصر غذایی در گوجه‌فرنگی در شرایط گلخانه‌ای. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1394; 6 (4) :115-128

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1090-fa.html


گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
چکیده:   (1734 مشاهده)

این مطالعه­ با هدف بررسی اثر نوع و مقدار ورمی­کمپوست بر رشد گیاه گوجه‏فرنگی با پنج نوع مختلف ورمی­کمپوست (برگ چنار، برگ افرا، هرس درختان سیب و انگور، ضایعات عرقیات گیاهی و بقایای آزولا) و چهار نسبت حجمی ورمی­کمپوست به پیت و پرلیت (2 به 1 حجمی/حجمی) صفر، 3/1، 3/2، 3/3 با کاشت گوجه‏فرنگی در شرایط گلخانه­ای اجرا گردید. نتایج نشان داد که نوع ورمی‏کمپوست تأثیر معنی­دار (05/0P≤) بر ارتفاع بوته، وزن خشک بخش هوایی، وزن خشک ریشه، تعداد میانگره و قطر ساقه داشت. برهمکنش نوع و مقدار ورمی‏کمپوست تأثیر معنی‏داری بر وزن خشک ریشه و بخش هوایی، قطر ساقه، درصد نیتروژن و پتاسیم گیاه داشت. بیشترین تأثیر بر وزن خشک بخش هوایی، قطر ساقه و درصد نیتروژن در نسبت 3/2 ورمی­کمپوست بقایای آزولا مشاهده شد. مقدار پتاسیم در نسبت 3/2 ورمی‏کمپوست برگ افرا در مقایسه با شاهد 18/66 درصد افزایش نشان داد. همچنین، کاربرد سطوح مختلف ورمی‏کمپوست، درصد فسفر و غلظت آهن و روی را نیز نسبت به تیمار پیت و پرلیت افزایش داد. به‏طور کلی، انواع و نسبت­های مختلف ورمی­کمپوست در مقایسه با بستر پیت و پرلیت تأثیر مثبتی بر شاخص‏های رشد و غلظت عناصر در گیاه گوجه‏فرنگی داشت.

متن کامل [PDF 271 kb]   (1143 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت مصرف آب
دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۱/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۱/۱۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق