دوره 6، شماره 4 - ( 11-1394 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 99-113 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.6.4.99

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tavajjoh M, Karimian N, Ronaghi A, Yasrebi J, Hamidi R, Olama V. Yield, yield components and seed quality of two rapeseed cultivars as affected by different levels of phosphorus and boron under greenhouse conditions . ejgcst. 2016; 6 (4) :99-113
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1088-fa.html
توجه منصوره، کریمیان نجف‌علی، رونقی عبدالمجید، یثربی جعفر، حمیدی رضا، علما ویدا. اثر سطوح فسفر و بور بر عملکرد، اجزای عملکرد و کیفیت دانه دو رقم کلزا در شرایط کشت گلخانه‌ای . مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1394; 6 (4) :99-113

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1088-fa.html


گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
چکیده:   (1237 مشاهده)

به منظور ارزیابی اثر سطوح مختلف فسفر و بور بر عملکرد، اجزای عملکرد، کیفیت دانه (پروتئین و روغن) و مقدار فسفر و بور کلزا (Brassica napus L.)، آزمایشی گلخانه‏ای (با هدف حذف سایر عوامل محیطی مؤثر بر پارامترهای رشد، که در مزرعه قابل کنترل نیستند) مرکب از دو رقم کلزا (طلایه و زرفام)، سه سطح فسفر (صفر، 25 و 50 میلی­گرم بر کیلوگرم) و سه سطح بور (صفر، 2 و 4 میلی­گرم بر کیلوگرم) در سه تکرار اجرا شد. نتایج نشان داد که ارقام مورد آزمایش کلزا از نظر عملکرد دانه، ارتفاع ساقه، تعداد خورجین در بوته، وزن هزار دانه و مقدار نیتروژن، فسفر، بور و روغن دانه تفاوت معنی­داری داشتند. افزایش سطح فسفر به طور معنی­داری وزن خشک دانه، کاه و کلش، ریشه و عملکرد زیستی و نیز ارتفاع ساقه، تعداد خورجین در بوته، وزن هزار دانه، عملکرد پروتئین و عملکرد و درصد روغن دانه را افزایش داد (05/0P≤). اما غلظت نیتروژن دانه در اثر کاربرد فسفر کم شد. کاربرد بور تنها غلظت و جذب کل بور و درصد روغن دانه را در هر دو رقم کلزا به صورت معنی‏داری افزایش داد. همبستگی مثبت و معنی‏داری بین عملکرد دانه با عملکرد پروتئین، تعداد خورجین در بوته و وزن هزار دانه وجود داشت. کاربرد فسفر و بور، غلظت و جذب کل فسفر و بور را در دانه­ی هر دو رقم کلزا افزایش داد. اثر برهمکنش فسفر و بور بر بیشتر متغیرهای مورد مطالعه مثبت بود؛ ولی معنی‏دار بودن این اثر در دو رقم متفاوت بود. انجام آزمایش مزرعه‏ای با سطوح بیشتری از فسفر و بور و ارقام متنوع کلزا توصیه می­شود.

واژه‌های کلیدی: گیاهان دانه روغنی، پروتئین
متن کامل [PDF 211 kb]   (649 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت مصرف آب
دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۱/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۱/۱۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف