دوره 6، شماره 4 - ( 11-1394 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 63-73 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.6.4.63

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nazari Mamaqani H, Tabatabaei S, Bolandnazar S. Effect of urea and nickel on growth, physiological traits and total nitrogen concentration of lettuce in hydroponic culture . ejgcst. 2016; 6 (4) :63-73
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1085-fa.html
نظری ممقانی حسین، طباطبائی سیدجلال، بلند نظر صاحبعلی. اثر اوره و نیکل بر رشد، خصوصیات فیزیولوژیک و غلظت نیتروژن کل کاهو در آبکشت . مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1394; 6 (4) :63-73

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1085-fa.html


گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده:   (1257 مشاهده)

کودهای نیتراته عمده­ترین منابع نیتروژنه محلول­های غذایی هستند. جایگزینی کودهای نیتراته با اوره راه­حلی جهت کاهش این وابستگی است. همچنین، نیکل برای فعالیت آنزیم اوره­آز گیاهان تغذیه شده با اوره ضروری می­باشد. بنابراین، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج سطح اوره (صفر، 25، 50، 75 و 100 میلی­گرم در لیتر) و دو سطح نیکل (صفر و 2 میلی­گرم در لیتر) در چهار تکرار در شرایط آبکشت روی کاهوی رقم سیاهو (Lactuca sativa cv. Siyahoo) اجرا شد. نتایج آزمایش نشان داد که بیشترین وزن تر و خشک برگ و ساقه در غلظت 50 میلی­گرم در لیتر اوره مشاهده شد. سطح برگ در غلظت­های بیش از 25 میلی­گرم در لیتر اوره کاهش یافت. بیشترین شاخص کلروفیل و حداکثر عملکرد فتوشیمیایی کوانتومی فتوسیستم 2 (Fv/Fm) به­ترتیب در تیمارهای 100 و 75 میلی­گرم در لیتر اوره حاصل شد. غلظت نیتروژن کل برگ با افزایش غلظت اوره به­طور معنی­داری افزایش یافت و بیشترین غلظت نیتروژن کل در تیمار 100 میلی­گرم در لیتر اوره به‏دست آمد. کاربرد نیکل، عملکرد و خصوصیات فیزیولوژیک کاهو را کاهش داد؛ در حالی که اثر معنی‌داری بر غلظت نیتروژن کل نداشت.

متن کامل [PDF 916 kb]   (516 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت مصرف آب
دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۱/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۱/۱۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق