دوره 5، شماره 1 - ( 1-1393 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 99-112 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadipour A, Peyvast G, Olfati Chirani J. Effect of florescence and fruit pruning on yield and some fruit quality indices in two varieties of tomato. ejgcst. 2014; 5 (1) :99-112
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-105-fa.html
محمدی پور آذر، پیوست غلامعلی، الفتی چیرانی جمالعلی. تأثیر هرس گل‌آذین و میوه بر عملکرد و برخی شاخص‌های کیفی میوه دو رقم گوجه‌فرنگی. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1393; 5 (1) :99-112

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-105-fa.html


استاديار دانشگاه گیلان
چکیده:   (3167 مشاهده)
گوجه‌فرنگی (Lycopersicon esculentum Mill.) گوجه‌فرنگی (Lycopersicon esculentum Mill.) از نظر اقتصادی یکی از مهمترین سبزی‌ها در جهان است و کشت و پرورش ارقام گلخانه‌ای آن در سال‌های اخیر گسترش قابل توجهی داشته است. در این پژوهش، تأثیر دو نوع هرس بر عملکرد و برخی صفات کیفی دو رقم گوجه‌فرنگی (نیوتن و اورگون) مورد بررسی قرار گرفت. در آزمایش اول (هرس گل‌آذین)، تیمار‌ها عبارت بودند از نگهداری 4، 6 و 8 گل‌آذین در هر بوته و در آزمایش دوم (هرس میوه)، تیمار‌ها عبارت بودند از نگهداری 4، 6 و 8 میوه در هر گل‌آذین. در هر آزمایش، یک تیمار بدون هرس به‌عنوان شاهد در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که گرچه هرس گل‌آذین سبب بزرگ‌تر شدن حجم، طول و متوسط وزن میوه‌ها شد، اما کاهش عملکرد میوه را به همراه داشت. البته تیمار نگهداری هشت گل‌آذین، از نظر عملکرد میوه، اختلاف معنی‌داری با تیمار شاهد نداشت. هرس گل‌آذین باعث بیشتر شدن مقدار pH، کلروفیل b و کلروفیل کل شد. هرس میوه نیز با وجود تأثیر مثبت بر حجم میوه در تیمار نگهداری چهار میوه در گل‌آذین، باعث کاهش عملکرد کل شد. البته تیمار نگهداری هشت میوه نیز از نظر عملکرد کل اختلاف معنی‌داری با تیمار شاهد نداشت. هرس میوه باعث افزایش غلظت کلروفیل a و کلروفیل کل در تیمار نگهداری چهار میوه در گل‌آذین گردید. با توجه به نتایج به‌دست آمده، هرس میوه و گل‌آذین تأثیر معنی‌داری بر عملکرد و صفات کیفی میوه گوجه‌فرنگی نداشته و با توجه به هزینه‌هایی که دارد توصیه نمی‌گردد. .
متن کامل [PDF 161 kb]   (1296 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۸۹/۱۰/۴ | پذیرش: ۱۳۹۰/۵/۴ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۲/۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق