دوره 6، شماره 3 - ( 8-1394 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 163-174 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.6.3.163

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Evaluation of Salt Stress at Gerimination and Seedling Stages of Foeniculum vulgare Mill. in Hydroponic Condition. ejgcst. 2015; 6 (3) :163-174
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1039-fa.html
کشاورز لیلا، صفاری مهری، گلکار پوراندخت. بررسی تحمل به شوری در مرحله جوانه زنی و گیاهچه‌ای رازیانه. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1394; 6 (3) :163-174

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1039-fa.html


پژوهشکده زیست فناوری و مهندسی زیستی، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (1278 مشاهده)

با توجه به رشد گیاهان داروئی متنوع و روند افزایش توسعه اراضی شور در کشور، شناسایی گیاهان دارویی مقاوم به شوری اهمیت زیادی دارد. این مطالعه به منظور بررسی اثرات تنش شوری بر صفات مختلف رازیانه در کشت بدون خاک (در مراحل جوانه‌زنی و گیاهچه­ای) صورت گرفت. این آزمایش به صورت فاکتوریل، در قالب طرح کاملاتصادفی با چهار تکرار( در آزمایش اول) و  سه تکرار (در آزمایش دوم)  انجام شد. اثرات سطوح شوری [(شاهد) 0،50، 150،100، 200 (میلی مولار)] از نمک کلرید سدیم بر روی سه توده (شیراز، اصفهان و استهبان) مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه واریانس و مقایسه میانگین صفات ندازه­گیری شده نشان داد که با افزایش سطوح شوری، درصد جوانه­زنی، شاخص بنیه بذر، طول ریشه، طول ساقه، وزن خشک ریشه، وزن خشک ساقه، نسبت اندام هوایی به ریشه، بیوماس، شاخص کلروفیل، محتوای کلروفیل­ aو b، و محتوای کاروتنوئید در ژنوتیپ­های مختلف رازیانه به طورمعنی‌داری در هر دو مرحله رشدی کاهش یافت. در ژنوتیپ­های مختلف اختلاف معنی‌داری بین سطوح مختلف شوری مشاهده شد، بطوریکه بیشترین مقدار هریک از این صفات در تیمار شاهد و کمترین مقدار آن در تیمار حداکثر تنش شوری بود. تحمل به شوری در مرحله گیاهچه­ای نسبت به مرحله جوانه زنی بیشتر بود و در هر دو آزمایش ژنوتیپ رازیانه شیراز، نسبت به دو توده دیگر برتری نشان داد.

واژه‌های کلیدی: تنش، داروئی، رازیانه، شوری، ژنوتیپ.
متن کامل [PDF 222 kb]   (500 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: ۱۳۹۴/۸/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۴/۸/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۴/۸/۱۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق